Tips om jullie bruiloft in grote lijnen vorm te geven. Met o.a. onze favoriete leveranciers, styling tips, hulp bij jullie dagindeling en tips voor het kiezen van jullie fotoshoot locatie. 


Deel I: Voorbereiding tot I maand voor de bruiloft

Scroll omlaag

Waarschijnlijk hebben jullie tegen deze tijd al gemerkt dat er nogal wat komt kijken bij het plannen van jullie bruiloft. Van grote beslissingen zoals het bepalen van jullie dagindeling tot de kleine details waarvan je het bestaan niet eens af wist zoals het kiezen van de kleur van jullie servetten. Het is niet heel moeilijk om je nogal te verliezen in alles wat er bij een bruiloft komt kijken en voor je het weet wordt het plannen een stressvolle ervaring. Maar hoe voorkom je dit?

Allereerst ons belangrijkste advies: Verlies niet uit het oog waar de bruiloft echt om gaat, namelijk het vieren van deze belangrijke gebeurtenis in jullie leven in het bijzijn van de mensen die je erbij wilt hebben. Denk hier weer even aan als het allemaal even teveel wordt. Zorg dat de hele voorbereiding een leuke tijd is, want anders wordt het echt geen leuke periode van +/- een jaar. Plan nog steeds die leuke dates in, blok ook periodes waarin je helemaal niet aan de bruiloft denkt. Zo houdt je de motivatie hoog wanneer je er wel mee bezig bent.

Wat willen jullie zelf?
Wat ook echt helpt is om niet te veel te kijken naar hoe anderen het doen. Kijk vooral naar wat JIJ wilt! Het is zeker mooi om een beetje houvast te hebben (zeker wanneer het perfect bij je past), maar we hebben allemaal nog teveel het idee dat je bepaalde dingen moet doen omdat het zo hoort. Maar dat is dus echt niet waar!! Er zijn weinig regels waar je je aan hoeft te houden. Het enige wat echt moet is het tekenen van de huwelijksakte voor de wet (en zelfs dit kan op een andere dag). Voor de rest kan je organiseren wat je zelf wilt, dus je kan het zo extravagant (hier een aantal out-of-thebox ideeën) of ingetogen maken als je zelf wilt. Natuurlijk wil je ook rekening houden met je gasten, maar vergeet jezelf dus zeker niet! Wanneer je de bruiloft plant waar je zelf gelukkig van wordt, zul je merken dat de hele voorbereiding ook een stuk leuker wordt.

GENIET OOK VAN DE HELE PERIODE VÓÓR DE BRUILOFT!

Vier de liefde en doe jezelf een loveshoot cadeau! Laten we oefenen, herinneringen maken, jullie verloving vieren. Erg leuk voor de afwisseling om ook in casual kleding mooie foto's van jullie te hebben! In anderhalf uur tijd maken we op een spontane en gezellige manier foto's die jullie kunnen gebruiken voor bijv. save the dates, de trouwkaart of als profielfoto. Bij jullie thuis, in de stad, in het bos, op de hei, alles is mogelijk. Samen maken we een goed plan! Jullie ontvangen minimaal 35 digitale foto's in printkwaliteit via een privé online gallerij.

Omdat wij ook jullie bruiloft fotograferen, ontvangen jullie €100 korting bij het boeken van een loveshoot (€250 ipv €350).

pre-celebrate love

LOVESHOOT

Meer info

Door de jaren heen hebben we geleerd dat goede leveranciers een grote rol spelen in het creëren van een stressvrije en mooie bruiloft. Door werk uit handen te geven hebben jij en je beste vrienden alle tijd om te genieten op de bruiloft. Want vaak zijn het je beste vrienden die de bruiloft moeten managen en daardoor zelf minder kunnen genieten. Met veel van de leveranciers hieronder hebben we eerder gewerkt en deze kunnen we vanwege de professionaliteit, creativiteit en kwaliteit van harte aanbevelen.

Vendors

Professionele leveranciers

onze Top picks!

Wild at heart bridal

Trouwjurken

Bezoek

Édenique floral design

Bezoek

florals

Très Jolie visagie

Bezoek

Haar & visagie

Michael & Giso

Bezoek

Trouwpakken

Azure's
design

Bezoek

Stationery

Gebakkerij

Bezoek

Bruidstaarten

Het moment is daar. Jullie gaan elkaar voor het eerst op de dag in trouwkleding zien. Wij kijken altijd uit naar dit moment, omdat het iets magisch heeft. De blikken in de ogen spreken boekdelen. Maar hebben jullie al nagedacht wanneer je elkaar voor het eerst gaat zien?

Een first look - moment vóór de ceremonie waarop je elkaar voor het eerst ziet - is in de afgelopen jaren populair geworden. Ongeveer 70% van onze bruidsparen kiezen voor een first look in plaats van bij de ceremonie.  Er zijn vaak genoeg praktische redenen om elkaar al voor de ceremonie gezien te hebben, zoals vervoer, spanning en de wens om de fotoshoot voor de ceremonie te doen. Kiezen jullie voor een first look? Hieronder een aantal tips om het net wat bijzonderder te maken.

INTIEM
Hou het klein en intiem. Door het klein en intiem te houden, hebben jullie net wat meer tijd en vrijheid om te genieten van het moment en om elkaar bijvoorbeeld eens goed te bekijken. De knuffel, de woorden die je wilt zeggen, daar heb je nu alle tijd voor. Het haalt de druk er ook een beetje vanaf.

LOCATIE
In plaats van bij de voordeur of onderaan de trap in een te krappe hal, kunnen jullie er ook voor kiezen om de first look op een mooie locatie plaats te laten vinden. Het grindpad aan het einde van de straat, het park om de hoek, de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet of de plek waar we de fotoshoot gaan starten. Het voordeel is dat we direct na de first look vol blije emoties de fotoshoot kunnen doen!


First look

Veel bruidsparen willen op de trouwdag een moment hebben om foto's met z'n tweeën te maken. En tegelijkertijd hebben veel bruidsparen weinig ervaring met poseren en vinden het daarom een spannend moment op de dag. Dat is helemaal nergens voor nodig! We helpen jullie sowieso met poseren (meer hierover in deel II van deze guide) maar ook kunnen we in de voorbereiding al stappen maken om er een leuke shoot van te maken. Benieuwd hoe?

De meeste mensen hebben een verkeerd beeld bij het woord 'fotoshoot'. De fotoshoot moeten jullie niet beschouwen als een saai en verplicht onderdeel van de dag waarop we geforceerd foto's van jullie gaan maken. Want dan leg je onnodig veel druk op dit moment en op jezelf en dan snappen we wel waarom dit een spannend moment is. Grote kans dat de foto's dan statisch en ongemakkelijk worden en dat willen we niet. De shoot moet juist een leuk en mooi moment zijn waarop jullie even met z'n tweeën kunnen genieten van elkaar en van de rust, de rest van de dag wordt al druk genoeg ;) We willen jullie daarom uitdagen om de shoot eens op een hele andere manier te bekijken.

FOTODATE
Net als dat je voor elk onderdeel van de dag nadenkt over de invulling en de sfeer die je wilt bereiken, kan je dit ook doen voor de fotoshoot. Zie het als de ultieme date van zo'n anderhalf uur waarin je elkaar verrast en waarin jullie een tikkeltje overdressed gewoon samen lol maken. Hebben jullie leuke hobby's die je zou kunnen verwerken? Doen! Een wandeling door een mooie omgeving, een picknick, liedjes zingen op het strand, dansen op straat, rennen in de regen, longboarden langs de boulevard, een ritje op de motor, koffie halen bij jullie favo spot, je geloften uitspreken op de plek waar je elkaar hebt ontmoet, romantisch, gangster, grappig, of van alles een beetje. Met andere woorden: maak het persoonlijk en uniek. Het doel moet dus niet zijn om mooie foto's te maken, het doel is om op jullie manier plezier te hebben op deze bijzondere dag. Veel bruidsparen vinden achteraf de fotoshoot 1 van de leukste momenten op de dag. Kijken jullie al uit naar de fotoshoot? Wij wel!
De fotoshoot

Waar je rekening mee moet houden in je dagplanning.

Let's have some fun and create some memories along the way.

WAAR EN HOE LANG MOETEN WE DE SHOOT INPLANNEN?
Probeer eerst voor jezelf te bepalen in welke setting je de foto's wilt maken (bos/duinen/ stedelijk/industrieel/statig/speciale plek of een combinatie van verschillende settings) en probeer vanuit daar naar mogelijke locaties te zoeken. Bij het uitstippelen van jullie shoot ideeën hebben jullie waarschijnlijk al een bepaalde locatie of omgeving in gedachte. Kijk ook eens op instagram en zoek op plaatsnamen, omgevingen of andere relevante hashtags. Soms vind je daar interessante verborgen plekken die je niet zo snel op google tegenkomt. Afhankelijk van jullie dagindeling, shoot ideeën, de afstand en grootte van de shootlocatie adviseren we om 1 a 2 uur excl. reistijd voor de shoot in te plannen, maar dit is nog flexibel. We hebben kortere en langere shoots meegemaakt. Stuur jullie ideeën en locaties door, dan kunnen wij daar ook naar kijken. Zelfgemaakte foto's zijn ook meer dan prima!

KORTE TUSSENDOOR-MOMENTJES
Naast de ingeplande fotoshoot zijn wij ook voorstanders van korte spontane shootmomentjes tussendoor van 10 minuten, gewoon op de locatie waar je op dat moment bent. Hierdoor krijg je wat meer variatie in omgevingen en types licht. Rond zonsondergang of wanneer het donker is kunnen we weer hele andere foto's met een andere sfeer maken. Deze momentjes hoeven jullie niet in te plannen maar op de dag zelf zullen wij zelf aanvoelen wanneer het even kan! Als we ergens plotseling een mooi beeld voor ogen zien en we zien dat jullie even tijd hebben, dan nemen we jullie even mee om een paar shots te maken. Bonus: dit zijn ook hele fijne momentjes om even uit de drukte te stappen! 

REGEN
Het regent vaak niet aan 1 stuk door en tussen de buien in kunnen we meestal wel foto’s maken zonder regen. Wij adviseren om een plan B te maken met droge locaties. Dit kunnen binnenlocaties zijn waar je gedurende de dag al bent (de plek waar het diner plaats gaat vinden, de feestlocatie, de ceremoniezaal, er is altijd wel een geschikte locatie te vinden waar we terecht kunnen). Of denk aan oude fabrieken, landhuizen, kloosters, musea, kassen, een theater, grand café’s etc. Hoe meer daglicht, hoe fijner. Ook zijn overdekte buitenlocaties een goede optie, zoals bijvoorbeeld onder een brug of afdakje, een bovengrondse parkeergarage. Het is handig om van te voren te informeren bij dergelijke locaties omdat je vaak niet zomaar binnen kunt wandelen en er een tarief geldt voor fotoshoots.Twijfel je of je groepsfoto's wilt maken? Wij adviseren om dit zeker te doen, al zijn het er maar een paar. Misschien hecht je er nu geen waarde aan maar over een paar jaar kan die familiefoto misschien wel erg waardevol zijn. Bedenk welke groepsfoto’s jullie in ieder geval willen hebben. Alleen directe familie en beste vrienden? Of alle gasten en familie in verschillende formaties? Maak een lijst van de verschillende formaties om voor jullie zelf een beter beeld te krijgen. Deze lijst kan vervolgens naar de ceremoniemeester en naar ons gestuurd worden, zodat we dit zo soepel mogelijk kunnen laten verlopen.

Afhankelijk van het aantal verschillende groepen en de exacte dagindeling kunnen we bepalen wanneer we deze foto’s gaan maken. Er zijn namelijk verschillende handige momenten op de dag om groepsfoto’s te maken. Na de first look voor de ceremonie, direct na de ceremonie of tijdens de receptie. Bij voorkeur wel een moment waarbij er nog genoeg daglicht is.

NA DE FIRST LOOK
Als de mensen die jullie in ieder geval op de foto willen hebben ook al aanwezig zijn bij de first look, dan is het handig om dan een moment in te lassen om de foto’s te maken. Op deze manier hoeven we na de ceremonie geen verplichte groepsfoto’s meer te maken en kan iedereen volop genieten van de borrel. Eventueel kunnen we na de ceremonie natuurlijk wel een totale groepsfoto maken van alle aanwezigen en een groepsfotootje hier en daar is geen probleem natuurlijk! 

DIRECT NA DE CEREMONIE
Als jullie bijvoorbeeld op locatie A gaan trouwen en per se daar de foto’s willen maken, dan kunnen jullie het beste direct/5 min na de ceremonie de groepsfoto’s te maken. Na het maken van de foto’s kunnen jullie en alle gasten door naar locatie B waar de borrel en de rest van het feest verder gaat. Vanwege de vaak beperkte tijd op bijvoorbeeld het stadhuis kunnen we ook de vaart erin houden door het aantal verschillende formaties beperken.

HALVERWEGE / EINDE BORREL
Wanneer iedereen al een hapje en een drankje heeft gehad, komt er vaak automatisch een moment waarop iedereen wel in is voor groepsfoto's. Dit moment voelen we dan aan en in overleg met de ceremoniemeesters beginnen we dan heel natuurlijk met de groepsfoto's. Onthoudt dat ondanks de aanwezigheid van een lijst, het vaak voorkomt dat mensen tussendoor nog even een foto met jullie willen maken.

TYPE GROEPSFOTO
Wij kunnen verschillende soorten groepsfoto's maken. Meestal combineren we formele en informele foto's zodat je variatie hebt. Daarnaast kunnen we ook klassiek geposeerde foto's maken en veel van onze bruidsparen vinden dit tof!

groepsfoto's

TIJDSDUUR
Voor de standaard groepsfoto's waarbij je naast elkaar staat (formeel en informeel) kunnen we in een half uur zo'n 15-20 groepsfoto's maken, uitgaande van groepen van 2-10 man. Als er meer mensen bij elkaar geroepen moet worden, dan kan het een paar minuten langer duren.

Voor de klassieke strak geposeerde groepsfoto waarbij we iedereen in een bepaalde houding neerzetten en op stoelen plaatsen, kan het zo'n 10 minuten per foto duren. Hoe groter de groep, hoe langer het duurt maar gemiddeld genomen duurt het 10 minuten per foto. Ook hebben we voor zulke groepsfoto's ongeveer een kwartier nodig om het decor voor te bereiden, omdat we veel met lagen moeten spelen. Maak vooral een lijst en geef aan hoe groot de groep is en in welke stijl je de groepsfoto's wilt hebben, dan kunnen wij daar een betere tijdsindicatie voor geven.

Elegant.
stylish.
memorable.


Zonder first look

Met first look

Met kerkelijke inzegening

Avond ceremonie

Dagindeling

Ter inspiratie voor jullie eigen draaiboek een aantal voorbeelden van dagindelingen met per onderdeel enkele aandachtspunten en creatieve ideeën! We hopen dat het je op nieuwe ideeën brengt zodat je uiteindelijk een eigen draaiboek kunt maken. De tijden die we per onderdeel noemen zijn ter indicatie en kunnen dus nog helemaal naar eigen wens worden aangepast. Maak er iets unieks van! 

Twijfel je over een bepaalde specifieke idee? Deel jullie tussentijdse ideeën gerust met ons zodat wij mee kunnen denken!

Wanneer je elkaar bij de ceremonie voor het eerst ziet, heb je normaal gesproken een rustiger ochtendprogramma. Met wie en waar wil je je ochtend doorbrengen? Thuis of in een hotel in de buurt van de trouwlocatie? Of die AirBnb met een te gek interieur? Denk hier over na!

Leuk om te doen:
Zorg ervoor dat je tijdens haar en visagie ook mooie kleding aanhebt. Denk aan een mooie kamerjas of stylish casual kleding. De foto's krijgen daardoor een elegantere look en als bonus is het voor de variatie ook leuk om voor het aantrekken van de jurk een aantal mooie spontane portretten in casual kleding te maken. Lijkt dit je leuk? Plan dan een extra blok van 15-30 minuten voordat je je jurk aantrekt.

Getting ready I

10.00u-13.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

VERDER

DAGINDELING

Terwijl Steef bij de bruid is, fotografeert Lucy bij de bruidegom. Omdat mannen over het algemeen sneller klaar zijn met hun voorbereidingen, zal het qua tijdsdruk relaxter zijn. Ook hier is het handig om na te denken over waar en met wie je je ochtend doorbrengt. Kan je nog activiteiten bedenken die je zou kunnen doen? Je gelofte voorbereiden, een potje FIFA, een glaasje whiskey met de mannen, lunchen in de stad met z'n allen.

Getting ready II

11.00u-13.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Terwijl de gasten al worden ontvangen op de trouwlocatie, gaan jullie afzonderlijk van elkaar richting de trouwlocatie. Als je niet wilt dat je gasten je zien, dan moet je of ruim voor de ceremonie aankomen of vlak voor de ceremonie. Meestal gebeurt het laatste, omdat je dan wat later kan beginnen met de voorbereiding (dus langer kunt uitslapen!).

Reistijd naar trouwlocatie I

13.00-13.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Het moment waarop jullie elkaar gaan zien en het ja-woord gaan uitspreken. Hoe gaan jullie de ceremonie invullen? Laat je de regie bij de ambtenaar of voegen jullie leuke elementen toe om het persoonlijk te maken?

Wat hebben we eerder gezien?
Geloften uitspreken, groepsselfie voor het ja-woord, muziekoptreden van een familielid, piñata kapotslaan met daarin de trouwringen, ritueel à la Braveheart , speeches van gasten (zorg ervoor dat ze wel anders van elkaar zijn), gelofte als rap (door een niet-rapper), aankomst op de fiets of in een boot, ik denk dat je het idee wel snapt. Waar het om gaat is dat het jullie moment is en dat je niet bang hoeft te zijn om het wat losser en memorabeler te maken als je dat wilt. Heb je een tof idee? Overleg dat dan wel met de ambtenaar!

Ceremonie

13.30u-14.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Als je op je 1e trouwlocatie groepsfoto's wilt maken omdat je daarna doorgaat naar een 2e locatie, dan is dit het moment om felicitaties in ontvangst te nemen en om groepsfoto's te maken. Om het soepel en gestroomlijnd te laten verlopen adviseren we om een groepsfotolijst te maken en deze mee te geven aan de ceremoniemeester. Hij/zij kan dan alvast de gasten bij elkaar roepen! De hoeveelheid en het type groepsfoto heeft veel invloed op de tijd die nodig is om de foto's te maken. Zie het hoofdstuk hierboven.

Groepsfoto's

14.45u-15.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Terwijl jullie gasten zich vermaken met een hapje en een drankje, hebben wij tijd om foto's van jullie te maken. Het voelt gek om even weg te zijn bij je gasten, maar zij vermaken zich echt wel! Er zijn genoeg andere mensen om mee te kletsen. In Amerika is dit trouwens standaard! Na de shoot kan je je mooi weer voegen bij jullie gezelschap en dan heb je de rest van de dag/avond om bij je gasten te zijn.

Tips voor de fotoshoot lees je hierboven en in deel 2 van deze guide geven we nog een aantal aanvullende praktische 'poseer' tips.

Fotoshoot

15.00u-15.45u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Bij deze bruiloft wordt de rest van de dag op een andere locatie voortgezet. De borrel vond daarom plaats op een rondvaartboot door de grachten van Amsterdam. Of je nou wel of niet naar een andere locatie gaat, het kan leuk zijn om een extra activiteit toe te voegen. Meestal duurt de borrel 2 uur en dit is een mooie lengte. Hou rekening met groepsfoto's. Zijn we veel tijd kwijt aan groepsfoto's, bekijk dan hoeveel tijd je overhoudt voor de borrel zelf.

Boottocht/borrel

16.00u-18.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Tijd om te eten! Worden er speeches gegeven op de bruiloft? Plan dit dan tussen de gangen door, zodat je ook tijdens het diner een stukje entertainment hebt. Voor de foto's zal dit veel doen, omdat je anders een vrij lang stuk van +/- 2 uur dezelfde soort foto's krijgt van etende mensen en dat is niet zo spannend.

Denk ook eens aan andere soorten entertainment met veel interactie. Wij hebben eerder een goochelaar gezien die langs elke tafel ging en je zult je verbazen hoe leuk dit is. Op een andere bruiloft hadden ze halverwege het diner een dansblok ingelast met een live band. Je kunt hier dus best nog creatief over nadenken!

Diner

18.00u-20.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Kiezen jullie voor een band of een DJ? Of allebei? Ga je voor gezellig kletsen of dansen tot je blaren hebt? Willen jullie een openingsdans om het feest echt officieel te openen of hebben jullie andere ideeën? Als je een echte dansfeest wilt, dan raden we wel aan om het feest op wat voor manier dan ook echt te openen.

Een leuke toevoeging voor op het feest is een photobooth aangezien dit altijd populair bij gasten is!

Feest

21.00u-00.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Zonder first look

DAGINDELING

TERUG

X

SLUIT

Met een first look voor de ceremonie begint de dag vaak iets eerder. Met wie en waar wil je je ochtend doorbrengen? Thuis of in een hotel in de buurt van de trouwlocatie? Of die AirBnb met een te gek interieur? Denk hier over na!

Leuk om te doen:
Zorg ervoor dat je tijdens haar en visagie ook mooie kleding aanhebt. Denk aan een mooie kamerjas of stylish casual kleding. De foto's krijgen daardoor een elegantere look en als bonus is het voor de variatie ook leuk om voor het aantrekken van de jurk een aantal mooie spontane portretten in casual kleding te maken. Lijkt dit je leuk? Plan dan een extra blok van 15-30 minuten voordat je je jurk aantrekt.

Getting ready I

9.00u-12.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

Terwijl Steef bij de bruid is, fotografeert Lucy bij de bruidegom. Omdat mannen over het algemeen sneller klaar zijn met hun voorbereidingen, zal het qua tijdsdruk relaxter zijn. Ook hier is het handig om na te denken over waar en met wie je je ochtend doorbrengt. Kan je nog activiteiten bedenken die je zou kunnen doen? Je gelofte voorbereiden, een potje FIFA, een glaasje whiskey met de mannen of schrijf een mooie brief  aan je ouders.

Getting ready II

10.00u-12.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Tijd om elkaar te zien! De first look kan je op verschillende manieren en plekken doen. Lees er meer over in de hoofdstukken hierboven en bepaal voor jezelf hoe jij dit het liefst ziet. Vlak voor de first look kijken we welke plek en richting fototechnisch het best werkt! Dit bruidspaar heeft met het kiezen van de trouwlocatie rekening gehouden met de first look en fotoshoot locatie. Ze kozen ervoor om de first look op de plek te doen waar de bruidegom de bruid ten huwelijk vroeg.

First look

12.15u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Direct na de first look kunnen we starten met de 'fotodate'. Tips voor de fotoshoot lees je hierboven en in deel 2 van deze guide geven we nog een aantal aanvullende praktische 'poseer' tips.

Fotoshoot

12.15-13.45u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Het bruidspaar koos ervoor om de familie en getuigen al te zien voor de ceremonie. De rest van de daggasten waren vanaf 14.30u welkom terwijl het bruidspaar zich terugtrok in een privé kamer. Het grootste gedeelte van de gasten zag het bruidspaar pas bij de ceremonie!

Aankomst bruidspaar

14.00-14.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Het moment waarop jullie elkaar gaan zien en het ja-woord gaan uitspreken. Hoe gaan jullie de ceremonie invullen? Laat je de regie bij de ambtenaar of voegen jullie leuke elementen toe om het persoonlijk te maken?

Wat hebben we eerder gezien?
Geloften uitspreken, groepsselfie voor het ja-woord, muziekoptreden van een familielid, piñata kapotslaan met daarin de trouwringen, ritueel à la Braveheart , speeches van gasten (zorg ervoor dat ze wel anders van elkaar zijn), gelofte als rap (door een niet-rapper), aankomst op de fiets of in een boot, ik denk dat je het idee wel snapt. Waar het om gaat is dat het jullie moment is en dat je niet bang hoeft te zijn om het wat losser en memorabeler te maken als je dat wilt. Heb je een tof idee? Overleg dat dan wel met de ambtenaar!

Ceremonie

15.00-16.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Tijd voor felicitaties en de borrel. Vaak wordt de borrel afgetrapt meteen taart,- en toostmoment. Gemiddeld duurt de borrel 2 uur en ergens gedurende de borrel maken we tijd voor groepsfoto's. Zoals al eerder gezegd is het handig om hier een lijst voor te maken!

Borrel + groepsfoto's

16.00-18.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Tijd om te eten! Worden er speeches gegeven op de bruiloft? Plan dit dan tussen de gangen door, zodat je ook tijdens het diner een stukje entertainment hebt. Voor de foto's zal dit veel doen, omdat je anders een vrij lang stuk van +/- 2 uur dezelfde soort foto's krijgt van etende mensen en dat is niet zo spannend.

Denk ook eens aan andere soorten entertainment met veel interactie. Wij hebben eerder een goochelaar gezien die langs elke tafel ging en je zult je verbazen hoe leuk dit is. Op een andere bruiloft hadden ze halverwege het diner een dansblok ingelast met een live band. Je kunt hier dus best nog creatief over nadenken!

Diner

18.00-20.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het een goed idee om op meerdere momenten op de dag een korte fotoshoot te doen. Al is het alleen maar om even uit de drukte te stappen en gewoon weer even met elkaar te kunnen kletsen. Omdat het daglicht rond schemering het mooist is, is tijdens of na het diner (afhankelijk van op welke dag in het jaar je trouwt) een goed moment om even een korte shoot te doen. Wij houden het tijdstip voor jullie in de gaten en we kijken wanneer het wel of niet kan, en zullen dit ook met de ceremoniemeester overleggen zodat dat goed samenvalt met eventuele speeches tijdens het diner!

Golden hour shoot

20.30-21.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Kiezen jullie voor een band of een DJ? Of allebei? Ga je voor gezellig kletsen of dansen tot je blaren hebt? Willen jullie een openingsdans om het feest echt officieel te openen of hebben jullie andere ideeën? Als je een echte dansfeest wilt, dan raden we wel aan om het feest op wat voor manier dan ook echt te openen.

Een leuke toevoeging voor op het feest is een photobooth aangezien dit altijd populair bij gasten is!

Feest

21.00u-00.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met first look

DAGINDELING

TERUG

X

SLUIT

Omdat je op deze dag 2 ceremonies hebt, begint de dag meestal al vroeg. Met wie en waar wil je je ochtend doorbrengen? Thuis of in een hotel in de buurt van de trouwlocatie? Of die AirBnb met een te gek interieur? Denk hier over na!

Leuk om te doen:
Zorg ervoor dat je tijdens haar en visagie ook mooie kleding aanhebt. Denk aan een mooie kamerjas of stylish casual kleding. De foto's krijgen daardoor een elegantere look en als bonus is het voor de variatie ook leuk om voor het aantrekken van de jurk een aantal mooie spontane portretten in casual kleding te maken. Lijkt dit je leuk? Plan dan een extra blok van 15-30 minuten voordat je je jurk aantrekt.

Getting ready I

6.00u-8.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

Terwijl Steef bij de bruid is, fotografeert Lucy bij de bruidegom. Omdat mannen over het algemeen sneller klaar zijn met hun voorbereidingen, zal het qua tijdsdruk relaxter zijn. Ook hier is het handig om na te denken over waar en met wie je je ochtend doorbrengt. Kan je nog activiteiten bedenken die je zou kunnen doen? Je gelofte voorbereiden, een potje FIFA, een glaasje whiskey met de mannen.

Getting ready II

7.00u-8.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Tijd om elkaar te zien! De bruidegom haalt de bruid op. Dit bruidspaar koos ervoor om de first look bij een brug voor het huis te doen. Terwijl hun familie en vrienden vanaf de zijkant meekeek zagen bruid en bruidegom elkaar voor het eerst die dag. Hebben jullie een bijzondere plek voor de deur of dicht in de buurt? Misschien kan je de first look hier doen! Maar we hebben ook regelmatig dat het bij de voordeur, in de hal of in de woonkamer gebeurt. En het moment is altijd mooi :)

first look voor de deur

9.00u-9.15u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Direct na de first look kunnen we starten met de 'fotodate'. Tips voor de fotoshoot lees je hierboven en in deel 2 van deze guide geven we nog een aantal aanvullende praktische 'poseer' tips. Dit bruidspaar koos ervoor om af te reizen naar een mooi bos, waar de bruid een bijzondere verrassing voor de bruidegom had voorbereid. Piano spelen midden op een weiland, terwijl de bruidegom niet wist dat de bruid vroeger piano had gespeeld. Gaan jullie elkaar verrassen tijdens de fotoshoot?

Fotoshoot

9.30-11.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Terwijl jullie de fotoshoot aan het doen zijn, verzamelen al je daggasten op locatie voor de lunch. Jullie aankomst op locatie is tof, omdat de meeste daggasten jullie nog niet gezien hebben. 

Aankomst bruidspaar

12.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Lunchen met z'n allen voordat jullie richting het gemeentehuis gaan.

Lunch met daggasten

12.00-13.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Ceremonie 1 van de 2. Met 2 ceremonies op 1 dag is het belangrijk om te bepalen wat je bij welke ceremonie doet. Waar gaan jullie bijvoorbeeld de ringen uitwisselen? En als je geloften wilt uitspreken, waar doe je dat? Ondanks dat de kerkelijke huwelijksinzegening waarschijnlijk belangrijker voor jullie is, kan je wel nog wat van de burgerlijke huwelijksceremonie maken. Je hebt hier namelijk meestal net wat meer vrijheid om persoonlijke elementen in te brengen.

Burgerlijk huwelijk

13.30-14.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Vaak zijn gemeentehuizen mooie gebouwen. Mocht je hier groepsfoto's willen maken, dan kan dat. Om het soepel en gestroomlijnd te laten verlopen adviseren we om een groepsfotolijst te maken en deze mee te geven aan de ceremoniemeester. Hij/zij kan dan alvast de gasten bij elkaar roepen! De hoeveelheid en het type groepsfoto heeft veel invloed op de tijd die nodig is om de foto's te maken. Zie het hoofdstuk hierboven.

Groepsfoto's

14.30-15.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Tijd voor felicitaties en de borrel. Vaak wordt de borrel afgetrapt meteen taart,- en toostmoment. Tijdens de borrel kunnen we eventueel ook extra groepsfoto's maken. Dit kan spontaan of met een lijst. De borrel kan vervolgens overgaan in het diner. Worden er speeches gegeven op de bruiloft? Plan dit dan tijdens het diner tussen de gangen door, zodat je ook tijdens het diner een stukje entertainment hebt. Voor de foto's zal dit veel doen, omdat je anders een vrij lang stuk van +/- 2 uur dezelfde soort foto's krijgt van etende mensen en dat is niet zo spannend. 

Borrel + Diner

15.30-18.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Ceremonie 2 van de 2. Met 2 ceremonies op 1 dag is het belangrijk om te bepalen wat je bij welke ceremonie doet. Waar gaan jullie bijvoorbeeld de ringen uitwisselen? En als je geloften wilt uitspreken, waar doe je dat? Denk hierover na!

Kerkelijk huwelijk

19.00-20.15u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Omdat het daglicht in de avond ook mooi is, is het tof om na de ceremonie nog even een korte shoot te doen. Dit kan prima onderweg vanaf de kerk naar de feestlocatie, omdat het toch even duurt voordat alle gasten op de feestlocatie zijn aangekomen! Als we van tevoren een mooi plekje zoeken en een kwartier/half uur reserveren, dan is dit helemaal goed. Omdat alle spanning echt helemaal weg is, zal dit moment ook heel fijn zijn!

Korte Fotoshoot

20.15-20.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Kiezen jullie voor een band of een DJ? Of allebei? Ga je voor gezellig kletsen of dansen tot je blaren hebt? Willen jullie een openingsdans om het feest echt officieel te openen of hebben jullie andere ideeën? Als je een echte dansfeest wilt, dan raden we wel aan om het feest op wat voor manier dan ook echt te openen.

Een leuke toevoeging voor op het feest is een photobooth aangezien dit altijd populair bij gasten is!

Feest

21.00-1.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Het einde van het feest. Hoe hebben jullie dit voor ogen? Druipen de gasten vanzelf weg of willen jullie een echte afsluiting van het feest? Wij hebben verschillende eindes van het feest meegemaakt zoals vuurwerkshows, sterretjes afscheid, vertrek per boot.

Uitzwaaimoment

1.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Met een kerkelijk huwelijk

DAGINDELING

TERUG

X

SLUIT

Met een avondceremonie kan je dag lekker laat beginnen. Ben je geen ochtendmens dan kan dit een uitkomst bieden. Met wie en waar wil je de voorbereiding doorbrengen? Thuis of in een hotel in de buurt van de trouwlocatie? Of die AirBnb met een te gek interieur? Denk hier over na!

Leuk om te doen:
Zorg ervoor dat je tijdens haar en visagie ook mooie kleding aanhebt. Denk aan een mooie kamerjas of stylish casual kleding. De foto's krijgen daardoor een elegantere look en als bonus is het voor de variatie ook leuk om voor het aantrekken van de jurk een aantal mooie spontane portretten in casual kleding te maken. Lijkt dit je leuk? Plan dan een extra blok van 15-30 minuten voordat je je jurk aantrekt.

Getting ready I

12.30-15.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

Terwijl Steef bij de bruid is, fotografeert Lucy bij de bruidegom. Omdat mannen over het algemeen sneller klaar zijn met hun voorbereidingen, zal het qua tijdsdruk relaxter zijn. Ook hier is het handig om na te denken over waar en met wie je de voorbereiding doorbrengt. Kan je nog activiteiten bedenken die je zou kunnen doen? Je hebt de hele ochtend vrij dus je zou nog van alles kunnen doen in de ochtend. Je gelofte voorbereiden, een potje FIFA, een glaasje whiskey met de mannen, lunchen met je vrienden, naar de kapper gaan.

Getting ready II

13.00-15.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Het kan zijn dat meerdere daggasten in hetzelfde hotel als jullie verblijven. Bij deze bruiloft hadden alle daggasten een kamer in hetzelfde hotel geboekt. De bruidegom en daggasten vertrokken samen per bus naar de trouwlocatie en werden aan het einde van de avond ook weer door de bus opgehaald.

Vertrek bruidegom en daggasten

15.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Omdat de ceremonie in de avond is, wil je elkaar eerder op de dag al zien. In dit geval vond de first look plaats op de trouwlocatie.

First look op binnenplaats

15.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Tijd voor felicitaties en de borrel. Vaak wordt de borrel afgetrapt meteen taart,- en toostmoment. Gemiddeld duurt de borrel 2 uur en ergens gedurende de borrel maken we tijd voor groepsfoto's. Zoals al eerder gezegd is het handig om hier een lijst voor te maken!

Borrel + Groepsfoto's

15.30-16.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

TERUG

De borrel kan vervolgens overgaan in het diner. Omdat de ceremonie in de avond is, kan je met een kleiner gezelschap dineren wat kostentechnisch ook interessant is. Worden er speeches gegeven op de bruiloft? Plan dit dan tijdens het diner tussen de gangen door, zodat je ook tijdens het diner een stukje entertainment hebt. Voor de foto's zal dit veel doen, omdat je anders een vrij lang stuk van +/- 2 uur dezelfde soort foto's krijgt van etende mensen en dat is niet zo spannend. De rest van de speeches/stukjes kunnen later op de avond gebeuren, wanneer de rest van de gasten is aangeschoven.

Diner

16.30-18.30u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Na het diner kunnen de avondgasten arriveren. Omdat de ceremonie in de avond is, maken de avondgasten ook de ceremonie mee!

Aankomst avondgasten

19.00-20.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Terwijl jullie avondgasten arriveren, kunnen wij de fotoshoot doen op een locatie in de omgeving. Zorg ervoor dat je een locatie kiest waar je geen arriverende gasten tegemoet kan komen. Omdat het later op de dag is, zal het licht ook heel mooi zijn. Tips voor de fotoshoot lees je hierboven en in deel 2 van deze guide geven we nog een aantal aanvullende praktische 'poseer' tips.

Fotoshoot

19.00-20.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Een ceremonie met de ondergaande zon. Het moment waarop jullie elkaar gaan zien en het ja-woord gaan uitspreken. Hoe gaan jullie de ceremonie invullen? Laat je de regie bij de ambtenaar of voegen jullie leuke elementen toe om het persoonlijk te maken?

Wat hebben we eerder gezien?
Geloften uitspreken, groepsselfie voor het ja-woord, muziekoptreden van een familielid, piñata kapotslaan met daarin de trouwringen, ritueel à la Braveheart , speeches van gasten (zorg ervoor dat ze wel anders van elkaar zijn), gelofte als rap (door een niet-rapper), aankomst op de fiets of in een boot, ik denk dat je het idee wel snapt. Waar het om gaat is dat het jullie moment is en dat je niet bang hoeft te zijn om het wat losser en memorabeler te maken als je dat wilt. Heb je een tof idee? Overleg dat dan wel met de ambtenaar!

Ceremonie

20.00-21.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

VERDER

DAGINDELING

TERUG

Na de ceremonie kunnen jullie de avondgasten welkom heten en felicitaties en cadeaus in ontvangst nemen. Op een warme zomeravond is het heerlijk om nog even buiten te genieten, voordat het feest binnen begint.

Receptie

21.00-22.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

DAGINDELING

TERUG

VERDER

Tijd voor het feest! Op warme zomeravonden begint het feest vaak iets later, vanwege de hitte. Kiezen jullie voor een band of een DJ? Of allebei? Ga je voor gezellig kletsen of dansen tot je blaren hebt? Willen jullie een openingsdans om het feest echt officieel te openen of hebben jullie andere ideeën? Als je een echte dansfeest wilt, dan raden we wel aan om het feest op wat voor manier dan ook echt te openen.

Een leuke toevoeging voor op het feest is een photobooth aangezien dit altijd populair bij gasten is!

feest

22.00-1.00u

← BEKIJK EEN ANDERE DAGINDELING

Avondceremonie

DAGINDELING

TERUG

X

SLUIT

Waar we blij van worden is als een bruidspaar tijd stopt in het creëren van een persoonlijke sfeer. Dit heeft namelijk invloed op de beleving van je gasten, maar ook op de sfeer van de foto’s. Hoewel onze fotografie in eerste instantie om het vastleggen van momenten en mensen gaat, zijn wij wel van mening dat de styling ook een onderdeel van het verhaal is en daarnaast ook sfeerbepalend kan zijn. Een sfeervol gedecoreerde ruimte zorgt nou eenmaal voor meer karakter in de foto's. Omdat styling een kwestie van persoonlijke smaak is, is het lastig om hier tips over te geven. Er is geen goed en geen fout. Wel kunnen we uitleggen welke elementen het erg goed doen op onze foto's zodat je dit kan meenemen in jullie stylingsplan.

Styling

Bekijk de tips

We kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel invloed verlichting heeft op de sfeer in de foto's. Vooral omdat wij sferisch en filmisch fotograferen en echt blij worden van donkere maar mooi verlichte ruimtes. Dit geldt niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten. Hoe meer sfeerverlichting je toevoegt, hoe meer je de hoofdverlichting kan dimmen. Hierdoor wordt de sfeer direct knusser en romantischer, niet alleen op de foto maar ook voor jullie. Over het algemeen zijn kaarsen vrij eenvoudig toe te voegen in je stylingsplan, dus dat zouden we in ieder geval overleggen met de stylist! Kijk verder ook naar fairylights, prikkabels, lichtletters, lightboxen, vuurkorfen etc. Hoe meer hoe beter wat ons betreft! Echt waar!

(VEEEEEL!) Sfeerverlichting

Hoge tafeldecoratie is erg mooi om te zien. Het grote nadeel is echter dat het veel zichtlijnen blokkeert, niet alleen voor je gasten maar ook voor ons. Het maakt het haast onmogelijk om mooie foto's van reacties te maken tijdens bijvoorbeeld de speeches of andere gezellige momenten. Natuurlijk kan je hier en daar wel met hoge tafeldecoratie spelen, maar maak dan gebruik van smalle/dunnen elementen zoals kaarsen of grassprieten ipv grote, brede elementen als vazen en grote bloemstukken. 

lage tafeldecoratie

Australische blog met de PRACHTIGSTE wedding styling en fashion. Onze nr. 1 plek voor stijlvolle en artistieke inspiratie.

Onze favoriete weddingblogs

Nederlandse blog voor originele trouwinspiratie. De Girls of honour bloggen over alles voor je bruiloft en een lang en gelukkig leven.

Amerikaanse blog met een focus op avontuurlijke en unieke bruiloften en elopements. Mooie inspiratie voor buitenbruiloften. 

Bezoek

Bezoek

Bezoek

Jullie hebben het einde van deel 1 bereikt! Wij hopen dat jullie iets met onze tips kunnen! Zijn jullie in hoofdlijnen al helemaal klaar met de voorbereidingen? Geniet dan van je vrije tijd, want de volgende set tips is op dit moment nog niet echt relevant.

Het wachtwoord voor deel 2 ontvangen jullie 6 weken voor de bruiloft. In deel 2 zoomen we in op de laatste voorbereidingen voor de bruiloft!

Einde deel I

Ga naar deel II

Hebben jullie nog vragen? Stel ze gerust! Je kunt ons het best bereiken per mail, maar bellen of whatsapp kan ook!

E-mail: hello@forlovewelive.com
Tel: +31645278915

Steef & Lucy
Voermanweg 500
3067JW Rotterdam

Contact

FLWL: vooruitzicht

BRUILOFT!!

1 week voor de bruiloft.

Pakket kiezen en laatste call

In de maand voor de bruiloft.

Vragenlijst, draaiboek en groepsfotolijst sturen

Ga meteen aan de slag - Lees de guide en laat je inspireren.

Planning en inspiratie

Binnen 1 week na de bruiloft 20 bewerkte foto's.

Previews

Binnen 2 weken na de bruiloft.

Eindfactuur betalen

Binnen 3 maanden na de bruiloft.

Slideshow, verrassingsalbum en alle foto's

Vooruitzicht

Even vergeten wat er ook alweer gedaan moet worden en geen zin om de hele guide door te spitten? Hier de belangrijkste deadlines:

Via onze professionele printlabs.

Fine-art albums en prints nabestellen (optioneel)

X