Vietnam – Travel

vietnam huwelijksreis

Reis door Vietnam. Vietnam huwelijksreis inspiratie

Als trouwfotograaf ben je van april t/m oktober meestal druk bezig met het fotograferen van bruiloften. Veelal in Nederland maar soms ook een mooie destination wedding in het buitenland. Het leuke is dat je in de wintermaanden vakantie hebt. Zo besloten wij om in januari en februari een mooie reis naar de zon te maken. Voor 6 weken verbleven wij in Vietnam, waar Lucy veel familie heeft. Het Lunar New Year valt ook in die periode, dus het was extra feest. Voor Steef was het ook de 1e trip naar Vietnam. Hoe hebben wij Vietnam ervaren en welke tips hebben we voor een Vietnam huwelijksreis? Je leest het hieronder.

 

Druk verkeer

Het 1e wat je opvalt in Vietnam is het verkeer. Met overwegend veel scooters kunnen de 1e dagen best overweldigend zijn. Je went hier wel snel aan! Wij hebben voornamelijk veel op de scooter gereden en voor lange afstanden is de bus ook erg fijn. Wat veel toeristen doen is een trip van noord naar zuid (of andersom) maken. Het land is qua vorm vrij smal en lang, waardoor het uitermate geschikt is voor een roadtrip. Wellicht een idee dus voor een avontuurlijke en culinaire huwelijksreis.

 

Noord, midden en zuid Vietnam

Vietnam is opgedeeld in 3 delen; het noorden, midden en zuiden. Vanwege gezellige familiebezoeken zijn wij voornamelijk in het zuiden gebleven. Wel hebben we een kleine 2 weken het midden van Vietnam verkend, waar we o.a. woestijnen, nationale parken, grotten en de voormalige keizerlijke stad Huế hebben bezocht. Huế en Hội An zijn prachtige plaatsen om te zien, dus dit is wat ons betreft wel een must.

 

Vietnamese keuken

Als je de Vietnamese restaurants in Nederland lekker vindt (en dan bedoelen we niet alleen de Vietnamese loempiakraam), dan zal je in Vietnam helemaal van het eten genieten. Veel gerechten bevatten vis, vlees en heel veel groente. Probeer zeker de noodle soepen Phở, Bún bò Huế, Bún riêu en Hủ tiếu. Ook kunnen we Bánh mì (heerlijk belegde broodjes) en Bánh xèo (gevulde pannekoeken) echt aanbevelen. 1 van de redenen waarom we niet veel foto’s hebben gemaakt, is omdat we de hele dag door aan het eten waren.

Wil je meer weten over Vietnam? Stuur ons gerust een berichtje! We vertellen er graag meer over. Hieronder een paar foto’s die we onderweg gemaakt hebben tijdens onze trip. Geniet!
 

reizen door vietnam
romantische vietnam huwelijksreis

comments: